free counters

keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Klo 13,00

Se oli joskus 70 -luvulla, siellä loppupäässä. Päivämäärä oli tämä sama, lämpötila oli sama, klo oli just tasan 13, kun putkahti poika maailmaan. Tämä mun esikoinen.


Hoitaja tuumasi jotta excellent,poika oli terve ja painoakin oli kertynyt 3 950 g.

Ei sitä silloin hankkinut uskoa että siitä rääpäleestä aikuinen mies kehittyy

Mut niin siinä vain kävi :D

Viime päivät ovat olleet tuskaisia. Minä ja kuumuus ei olla kavereita keskenämme.
Vaikka kuinka paljon joisi, niin aina on jano



tarpeeksi viileästä paikasta voi vain unelmoida



kun taas kissa hakee nukkumapaikkansa just sieltä mistä vain pienikin varjo löytyy



Eilen kun luin uutisia, niin enpä voinut uskoa että jossain elämäni vaiheessa voin olla samaa mieltä Seppo Rätyn kanssa.

Rätyä lainatakseni "... Nämä peltilaatikot tarkoittavat sitä, että joka tolpalle tultaessa ihmiset jarruttavat. Tolpan jälkeen kiihdytetään, kunnes tulee seuraava tolppa, ja taas jarrutetaan. Ja kuitenkin ajetaan koko ajan käytännössä katsoen alle rajoitusten. "

Valtatie 2:lla Ulvilan kohdalla ihmiset jarruttavat siinäkin kohdassa missä on taulu joka näyttää nopeuden...

Ilmeisesti on sitten muitakin tähän asiaan suivaantuneita...


Nyt mä menen ja työnnän pääni jääkaappiin hetkeksi jonka jälkeen romahdan sohvalle ja mietin jäisiä ajatuksia


Yrittäkäähän pärjätä, ei tää ole vielä mitään; sunnuntaina on ainakin 27 mittarissa.

Kiva Virpi kun sinäkin löysit tänne! Uusi näppis, en olis muuten arvannutkaan *reps"

Muoks. lapsen syntymäpaino korjattu "normaaliksi"

sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Kuullun ymmärtäminen

Olen useinkin todennut lukemisen ymmärtämisen olevan vaikeaa, mutta että kuullun ymmärtäminenkin :) Mä olen niiiin moneen kertaan sanonut, että mua ei ihan tosi kiinnosta mitä Kauratiellä tapahtuu. Miksi kiinnostaisi?

Aivan ilmeisesti nakkebyssä on edelleenkin vallalla ajatus naisparasta joka joutui kodistaan lähtemään. No siinäpä heillä on talviaika kulunut leppoisasti mokomia pohtiessaan sen sijaan jotta olisivat menneet ja hankkineet elämän.

No, päästäkseni eroon entisestä elämästäni (ai niin, sorry, MINÄHÄN olen jo päässyt siitä eroon), suostuin siis käymään Kauratiellä katsomassa uutta ja uudistettua hienoa taloa.

Minä tietysti oletin että iso saha on käynyt


ja että justeerillakin on jotain töitä ollut


Ilme oli varmasti samanlainen kuin Iso-Arskalla kun näkee jotain kauheaa


Hitsi, siellä ei ollutkaan isoa komeaa kartanoa, vaan se sama vanha Kauratie nökötti siinä samalla paikalla. Uusi hieno katto oli se sama vanha tiilikatto, mutta vain pestynä. Ja uudet upeat tiilet oli ne itse valitsemani tiilet, mutta vain pestynä.
Hitsi, mä en ole tiennytkään että olen noin upeassa talossa asunut *reps*

Isot, pahat ja rumat olivat saaneet yläosan laudat maalattua

mutta mitään radikaaleja muutoksia ei ollut tapahtunut. Mä katselin taloa ja mietin että mitä tästä nyt sanoisi. Kauratie on nähty ja käyty, tein sen minkä talonmyyjän aivan ilmeisesti täytyykin tehdä; käydä katsomassa myyty talo... Höh??? Mä en olekaan tiennyt että MUN pitää vielä tehdä lopputarkastuskin.


Lasten isoäidille kun aamulla tapauksesta juttelin, naureskellen totesin että nyt mä menen pesemään kasvoni. Jos pelkkä pesu saa näyttämään uudelta niin katsotaan nuorentaako vesipesu kasvoja kuinka monella vuodella

Ja juu, oli siitä käynnistä jotain hyötyäkin. Iloinen vana jäi jälkeen kun tulin kotiin

Ei ollut mitenkään epäselvää että tämä on minun kotini






torstai 24. kesäkuuta 2010

Tultiinpas bussilla

Juhannuksen luontokuva:


Toivottavasti tämä ei enteile huomisen päivän säätä. On muuten aikaa kun olen sateenkaaren viimeksi nähnyt. Siis se on tuo tuolla taustalla, jossain. Taas täytyy sihdata tarkkaan; näyttää olevan mun luontokuvien motto "tsiikaa skarpisti" :)

Eilinen päivä oli varsin mainio. Niitä päiviä jolloin elämä tuntuu elämisen arvoiselta ja huoleton on ihmisen olo. Aamulla menin kaupunkiin ja lasten isoäidin luo ja syötyämme vallan erinomaista broilerikeittoa lähdimme kaupungille. Häkeltyneenä totesin että 5 viikon autoilusta kaupungilla oli minulle järjestetty ihan oma parkkipaikka:



Juhannuksen jälkeen minulla on taas kaksi viikkoa auto käytössä, joten mitä mahtaakaan olla seuraavana vuorossa. Jos vaikka kaupunki luovuttaa minulle oman auton käyttöön!



No, palatakseni eiliseen. Kävelimme hetken aikaa kaupungilla, istuimme kahvilla Eetunaukiolla, haimme Teemulle tuliaisia VapaaValinnasta ja nautimme kesästä. Uskomatonta mutta kaupunkikin voi olla kesällä kaunis!

Ja juu, kotiin tulin bussilla :))) Ja se oli kerralla selvä, minusta tuli Bussikuskien painajainen. On kyllä niin sujuvaa liikkumista, ja joka kertaa tapaa uusia ihmisiä, kaikennäköisiä, -kokoisia, -tyylisiä.



Olin siis hyvin onnellinen ihminen eilen kotiin tullessani.

Tänään aamulla kävin fillarilla kaupassa. Juu Tarina, mulla onkin violetti fillari joten mun ei ilmeisesti kannata mennä metsään tämän kanssa. Ampuvat vielä härkänä noiden koukkusarvien takia.



Tämän illan huilaan. Huomenaamulla bussilla kaupunkiin ja iltapäivällä Reposaareen. Kamera mukana jos vaikka näkisi jotain mukavaa kuvattavaa


(kuvat: naurunappula.com)

OIKEIN HAUSKAA JUHANNUSTA KAIKILLE!!

tiistai 22. kesäkuuta 2010

Skarppaus

Siis hurahdin sitä sitten minäkin ja nyt must on tullu
larppaaja


eikun siis tietty harppaaja


No himskatti, siis musta on tullut karppaaja


"Karppauksessa on eri asteita. Tiukka ketokarppi syö noin 20 grammaa hiilihydraatteja päivässä, alakarppi vastaavasti 60 grammaa ja hyväkarppi noin 100 grammaa hiilihydraatteja päivässä."

No joo, en mä nyt ihan hirveen vakavasti tätä ota, lähinnä skarpaten, mutta kun löysin nuo kiloklubin sivut, niin jonkin verran innostuin. Taistelupari on karpannut ainakin puoli vuotta ja ne on ihan himskatin hyvässä kunnossa, joten sieltä tulee motivaatiota ainakin yrittää saada ylimääräiset hiilihydraatit pois.

Itseeni täysin luottaen menin tietysti ostamaan kunnon kattilan. Saa sitten tehtyä terveellistä ruokaa kun on välineet valmiina *reps*


Mutta joka tapauksessa aloitan vasta juhannuksen jälkeen. Huomenna menen päiväksi lasteni isoäidin luo (hän on siis entinen anoppini). Ja sen ruoan makua ei voi sanoin kuvailla mitä hän tekee. Kerään siis aamulla käsityöni ja vietämme päivän jutellen ja käsitöitä tehden. Kuulostaako hauskalta? Sitä se on :D

Juhannusaattona menemme Reposaareen ja voitte aavistaa että juhannuspäivänä mä olen niin täynnä herkkuja etten hanki nahkoihini mahtua...



Se minkä kanssa ja mitä kautta huomenna menen kaupunkiin, on arvoitus itsellenikin. Esikoinen tuumas jotta eväät ja taksirahaa mukaan. Jos alkaa maisemat näyttää oudolta niin sitten ei muuta kuin kartta esiin ja miettimään jotta missäs ollaan.



No juu, njiet problem. Helppo duuni ja homma roger.
Nähdään taas jos _ kun_ kotiudun ;)

sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Jyrki Boy

Voi Jyrki-Boy minkäs teit :( Kovat on ajat zei zei Lehdolla. Ei taida boy enää kommentoida formuloita. Harmittaa.

Joka tapauksessa olen hyvin ylpeä itsestäni: olen ottanut luontokuvan!


Juu, juu, katsokaa tarkkaan; kyllä siellä västäräkki on ;D

Ehkä pikkuusen auttaa kun klikkaa tuon kuvan suuremmaksi, niin löytää paremmin tipun kuvasta. Ei oo tää zoomaus ihan vielä hallinnassa. Käy niinkuin joillakin autolla ajossa että kun pitäis painaa jarrua niin painaakin kaasua. No, mun kun pitäs zoomata lähemmäs niin mää painelenkin kauemmas. Mut kyllä se tästä vielä iloks muuttuu.

Tänään olen tutkiskellut kahta ufoa. Malli on vanha, äitini peruja ja tuumailin josko virkkaisin ison pöytäliinan. Langan valinta vaan on laittanut hanttiin.

Ekaa aloin virkkaamaan Novitan virkkauslangalla. Kerällä se on kauniin pellavanvärinen, mutta virkkaus ei olekaan enää niin kauniin väristä:



Toinen aloitus taas on pellavalangasta, mutta virkkausjälki ei ole kovinkaan tasaista



Purkoosi noihin iskee ja langan valinta uusiks :(

Tarina kun keksi miten nämä ylimääräiset lehdet saadaan täältä pois, jotta kun postipoika tuo postia niin otetaan hihasta kiinni ja sanotaan jotta "tuo tullessas, vie mennessäs". Laitoin sitten Teemun vahtiin jotta saan pojan ovelta kiinni.


Poika oli kovin mielissään kun sai jotain hommaa.


Vaikka välillä valittaakin että on tylsää moinen kerrostalokyttääminen.

Mutta nyt on iltakaakaon aika, josta asiasta olemme Teemun kanssa molemmat samaa mieltä; päivän paras hetki :)

Mukavaa alkavaa viikkoa!

torstai 17. kesäkuuta 2010

Lehtitalkoot kisojen lomassa

Ei oikein hyvin alkaneet nämä mun MM -kisat kun käkikellot päihittivät mun epsanjoolit. Mut jos loppuu kohden paranis.

Otteluiden lomassa päätin laittaa pystyyn lehtitalkoot ja karsia suurimman osan talteen otetuista lehdistä. Tarkoitus oli käydä lehdet läpi ja sitä mukaa laittaa niitä pois, mutta ei menny ihan niin. Kärsivällisyys, josta olen tunnettu; siis nimenomaan siitä että minulla sitä ei ole, ilmoitti itsestään ja lykkäsin lehdet vain vuosiluvun mukaan pois/jää. Ainoastaan sisustuslehdistä jätin joitain viime vuodenkin lehtiä.

Eilinen kasa:


Jonkin verran kasa pieneni tämän päivän aikana:


Kun tuossa pähkäilin että nyt alkaa olla sopiva määrä niin eikös postiluukku kolahda ja postipoika aivan ilmiselvästi yrittää lisätä mun kärsimystäni



Ja kun kerran postia toi niin toi sitä sitten kunnolla. Ihana kirja, jossa on enemmänkin pieniä töitä kuin isoja jakkuja ja puseroita



Teemu pahoitti mielensä kun hän ei saanut mitään ja katsoi sitten parhaimmaksi omia huivikirjan itselleen ;)



Kuin myös kerän Muskat -lankaa


Mahtoiko suunnitella huivin tekemistä ko. langasta...

Tähän väliin on pakko kommentoida Uusi Suomi -nettilehden artikkelia eilisestä hätätiedotteesta joka annettiin karhun takia (Tuli mieleeni kun Teemu näyttää ihan karhunpennulta). Siis että nyt ollaan närkästyneitä siitä että kun hätätiedote lähetettiin televisiossa, niin se pilasi illan jalkapallomatsin.

"- Palautetta on tullut, että miksi pilattiin jalkapallo-ottelun seuranta, Kääpä kertoo ja huomauttaa, että kyseessä oli kuitenkin ihmisten turvallisuus, vaikkakin rajatulla alueella."
Kaiken lisäksi hätätiedote aiheutti toivottua täysin päinvastaisen reaktion. Tiedotteessa kehotettiin ihmisiä pysymään sisällä, mutta tiedote saikin ihmiset liikkeelle. Konstaapeli Markku Luukkala Pieksämäen poliisista kertoo Uudelle Suomelle, että uteliaita ihmettelijöitä oli paikalla 100-200."

Siis ensinnäkin, mä katsoin tuon jalkapallo-ottelun eikä tuo tiedote häirinnyt yhtään. Kun se ei edes pitänyt sitä jatkuvaa piipitystään tai sitten mun telkkari on tullut mykäksi. Mutta jos sillä tiedottamisella on tuollainen vaikutus että hirveä lauma ihmisiä ryntää sinne paikalle, niin kannattaa olla ihan hiljaa tiedottamatta yhtään mitään...

Eli näine aatoksineni valmistaudun tämän yhdenlaisen karhunpennun kanssa illan matsiin. Jos samalla saisi jotain kyhäelmää tehtyä eteenpäin.



Mukavaa iltaa muillekin :)

Hauskaa torstai-iltaa

Ihan Ronjaa varten kokeilen miten mä tämän kuvan tänne liitän, mutta samalla toivotan kaikille oikein mukavaa torstai-iltaa!

keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Kuuman päivän aamu

Ainakin täällä sisällä on kuuuuuma! Ulkona näyttää tuulevan sen verran että voi hyvinkin olla että siellä on viilempää.

Nyt on siis menossa käsitöiden aloitusviikko. Bemun kyhäelmät joista todennäköisyys sanoo että yksikään niistä ei valmistu vaan joutuu riistoon; mutta ainahan voi yrittää. Ihmeitähän tapahtuu joka päivä :o)



Kitten mohairista tulossa Salomoninsolmuhuivi. Aloitin tekemisen 3½ numeron koukulla koska se tuntui käteen sopivammalta kuin nro 4. En ole aikaisemmin tehnyt tällä mallilla huivia, mutta nyt tämä tuntui vallan ihastuttavalta ja ilmavalta mallilta.



Rakas ystäväni Fifi Rose Mohairista. Mä osaan tämän mallikerran jo ulkoa. En pitänyt mallista kun tein sitä ohuemmasta langasta ja haeskelinkin jotain lankaa jota voisi tehdä nro 5 puikoilla. Ja vastaushan löytyi varastostani. Hö, kun kaukaa etsii niin läheltä löytää...



Aloitettu Dropsin jakun tekele, sen jonka kuva on tuolla edellisessä postauksessa. Eppujen sanoin... onko vielä pitkä matka jonnekin... Aika surkeelta näyttää tässä aloitusvaiheessa...

Eilen illalla vielä aloitin mustasta Novitan Bambu -langasta tällä mallilla jakkua



Tänään ajattelin aloittaa tiskirätin tekoa. Ihan pelkästään sen takia että sitten on mahdollisuus että edes yksi työ valmistuu



Eilen kasasin kaikki aikakauslehdet eteisen lattialle, tarkoituksena hävittää niistä suurin osa vanhimmasta päästä ja laittaa loput vihdoinkin komeroon. Taitaa tosin tämä päivä mennä löhöilyksi kuumuuden takia. Ja kahtena viimeisenä aamuna olen herännyt hengenahdistukseen, joka tosin häipyy aamupäivän aikana, mutta joka tapauksessa yksi "vapaapäivä" voisi tehdä hyvää.

Sitä paitsi mun jalkapallon MM -kisat alkaa tänään kun Espanja marssii kentälle.



Joten ei tässä tänään mitään töitä ehtis tekemäänkään!

Have a Nice Day

maanantai 14. kesäkuuta 2010

Teemun kanuunakuularalli ja Mamman sisustuspäivä

Tulipa tässä huomattua että kissaa ei kannata härnätä; ei ainakaan langan kanssa. Teemu teppanajänes pikkuusen hermostui, ja tiedättehän nämä nelitassuhypyt, hyppeli sen verran näitä banzai -hyppyjään


naurunappula.com

jotta mun käsityöpaikkani sohvalla näytti just siltä että kissa oli käyttänyt sitä kohtaa trampoliininaan



Muutenkin tämä meidän Teemu-Sofia hankkii omia näitä mun käsitöitäni



Lanka jonka kerän kissa sai sekaisin, on uusi kokeilu. Fiinaneuleesta tilasin Mondialin Bamboo -lankaa, jota tilaan kyllä vielä useamminkin. Lanka on mukavan tuntuista, pehmeää ja erittäin mukavaa neuloa.



Tilasin kauniin farkun sinistä lankaa, tarkoituksena tehdä garnstudion sivulta löytynyt jakku:



Muutenkin tänään tuntui olevan "neuleiden aloittamispäivä". Aloitin myös salomoninsolmuilla tehtävän kolmiohuivin Kittenin vaaleanpunaisesta ja Fifi -huivin Rose Mohairin vaaleansinisestä.
Huomenna tulee kuvia aloitustekeleistä.

Muuten päivä on mennyt kaikkinaisen touhuilun merkeissä. Teemun tekemä rallisotku on vieläkin selvittämättä. Esikoinen laittoi eilen tulostimen paikalleen, ja jotenkin mulla on ollut tosi paljon tulostettavia juttuja. Ihan vain muutaman neuleohjeen olen ottanut... Missähän noita värikasetteja mahdettiinkaan täyttää.. ;D

Ja sisustusta on tullut pähkäiltyä - taas. Tuo eteisen kaappi ärsyttää mua kun se vie niin paljon tilaa. Toisaalta mä saan siihen mahtumaan paljon tavaraakin; kaikki takit, keskikaappiin siivoustarvikkeet ja reunakaapin hyllyille vaikka mitä.



Mut kun jos tuo olisi pois niin eteinen olisi vaikka kuinka suuri



Kun se nyt on tosi ahdas



Vaan hätäkö tuolla kun vielä sentään mahtuu tuosta välistä sisään kulkemaan.

Tänään olisikin iltapuhteena tarkoitus yrittää saada selvitettyä loppuun tuo lankamytty. Opetella kameran käyttöä. Yrittää - siis nimenomaan yrittää - kääntää huivin ohjetta englannista suomeksi. Ja kiusata kissaa ;)))) Taitaa vaan mennä toisinpäin jotta kissa kiusaa omistajaa :D