free counters

tiistai 8. kesäkuuta 2010

Hintavertailua ja puutarhanhoitoa

Kyllä langat ovat niin paljon uutta tuoneet elämään. Niinkuin nyt toivat hintatietoisuuden (ihan oma sana :D). Ostin Porin Prismasta kerän Tennesseetä. 4,50€ tuntui aika kovalta hinnalta ja jäin sitä pähkäilemään. Kävin sitten Novitan klubikaupassa ja eikös siellä hinta ollutkin 3,70€. Kiesus mikä hintaero yhden kerän kohdalla. Ja sitten kun niitä keriä kerralla yleensä ostaa kymmenkunta. Onneksi ostin kalliilla hinnalla vain yhden. Novita sai tilaukseni pelkästään mielihyvästä että tarjosi kerrankin lankaa halvemmalla kuin joku muu.

Tässä Tennesseetä odotellessani aloitin virkkaamaan Novitan Bambu-langasta jakkua. Juu Nefer, mene vaan äkkiä hakemaan jotain rauhoittavaa; Nitrot tai Brandy sopivat tähän tilanteeseen hyvin, sillä nyt tulee käsityökuva!



Tapani mukaan alan nyt jo tuumailla että ei tästä tule hyvä, ja kohta härpäke menee purkuun. Ihmekö etten saa koskaan mitään valmiiksi. Joka tapauksessa Bambu on vallan erinomainen lanka virkata!

Ja virkkuu on mukava ottaa esiin aina oletetun puutarhanhoidon välissä. Siis Kaurakodissa mä en enää viime aikoina jaksanut tehdä mitään puutarhatöitä kun piha oli niin iso yksin hoidettavaksi. Nyt kun täällä on sopivan kokoinen pinta-ala rehuille niin mähän olen suunnittelemassa sinne varsinaista viidakkoa. Tahtoo kaiken ja enemmän--lal lal laa. Viidakon perustamista varten ostin jopa kirjan:



Argh, linssilude ehti eteen...

Siis tällaisen kirjan:



Ja eikös kirjalle tullut heti käyttöä kun luin lehdestä että Indonesiasta on löydetty mamma jolle ikää on kertynyt 157 vuotta. Tuon perusteella meikäläisellä olisi vielä elettävänään yli 100 vuotta... virn*. Joka tapauksessa uutisarvo tuntuu olevan enemmänkin sillä asialla että mamma on koko ikänsä kärytellyt mausteneilikkasavuketta. Joten ei kun kirjaa pläräämään jotta mikä kumma kasvi tuo on :) Adoptiotyttärensäkin on ehtinyt kunnioitettavaan 108 vuoden ikään. Mitähän savuketta tämä pentu on kärytellyt...

I alla fall, olen yrittänyt hillitä ja hallita mielihaluani hankkia kaikki mahdollinen parvekkeelle



Ei tänne nyt kovin paljoa mahdu. Perunan taidan ainakin jättää suunnitelmista pois :D

Joten mukavaa tiistai-iltaa kaikille puutarhajyrsijöille! Kyllä sitä tänä kesänä vielä jotain minäkin...

6 kommenttia:

  1. Juu, kyllä parvekkeella voi kasvattaa kuten tyttärenikin tekee mm. amppelimansikoita, salaattiherneitä ja tomaattikin on ehtinyt jo hyvään kasvuun. Että jotta siitä vaan ostamaan taimia ja ruukkuja Prismasta. Siellä on hyvä palvelu! Mukavaa illan jatkoa teille molemmille!Niin ja yrttejäkäään ei saa unohtaa!

    VastaaPoista
  2. Yrteille on niitä pulleita ruukkuja jossa on sivussa reikiä yrttejä varten ja kyllä siihen lähemmäs kymmenen mahtuu.

    VastaaPoista
  3. Pottaatin pari voit hyvin laittaa vaikka sinkki tahi emaliämpäriin ja siihen kaveriksi tökit persiljantupsun ja vaikkapa valkosipulin kynsiä ja käytät varret samaten kuin ruohosipulia.
    Kohta sinulla on siellä melkoinen kukkapurkkiviljelmä!
    Kauniita unia!

    VastaaPoista
  4. Kyllä sinun parvekkeellesi näyttää mahtuvan ruukku poikineen, jos Teemu sallii niiden tuomisen kesähuoneeseensa :D

    http://www.huopatossunen.vuodatus.net/

    VastaaPoista
  5. Herreguudjösses, Bemu virkkaa :), ja ihan langan kanssa.

    Sinullahan on valtava parvekeaukko, johon mahtuu vaikka kuinka monta amppelia roikkumaan. Pottua kanssa.

    Mukavaa puutarhan suunnittelua toivotellen.

    VastaaPoista
  6. Auts, en yhtään ole ajatellut mitä Teemu tuumaa viidakosta. Ja parveke vielä on sen valtakuntaa, sitä mieltä se ainakin itse on. No, amppeleihin se ei toivottavasti pääse ja jos se välttämättä haluaa syödä yrttejä niin passaa se mulle ;)
    Juu, ihan langan kanssa virkaan. Harjoittelin kyllä tekniikkaa ihan ilman lankaa; kiertoja ja kaartoja ja koukkaamisia, ja hyvin tuo näytti sujuvan kun otti langankin mukaan ;D

    VastaaPoista