free counters

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Nettiriippuvuus

Okei, mä sain kuvat siirrettyä koneelle mutta nyt mä en löydä niitä mistään. Tunnustan, en ole mikään tekniikan ihmelapsi... :( Mutta ei mulle onneksi tarvitse jälkikasvun kuin parikymmentä kertaa näyttää miten homma tehdään niin kyllä mä sitten jo alan oppia ;D

Tässä kun pikkuhiljaa olen siirrellyt noita nettikauppojen osoitteita tänne, olen määrittänyt sanan "nettiriippuvuus" uudelleen. Minä elän täysin netin varassa. Aikaisemmin ajattelin nettiriippuvaisen olevan sellainen henkilö joka istuu 10 tuntia putkeen surffailemassa netissä. Mutta ainakin omalla kohdallani tuo ei pidä paikkaansa, mutta silti määrittelen itseni todella pahasti nettiriippuvaiseksi.

Jos ei oteta lukuun esim. lääkäreitä, kampaajia, postipoikaa jne, niin elän täysin netin varassa. Nimittäin ostan 99% tarvitsemistani tavaroista netistä. Ulkopuolelle jää vain ruoka ja reseptilääkkeet.

Langat nyt olen tietysti jo kauan ostanut nettikaupoista. Vuorelmalta puikot. Teemun tarvikkeet ostan netistä (eilen tilattiin kiipeilyteline); vitamiinit,itsehoitolääkkeet ja särkylääkkeet nettiapteekista. Kosmetiikan, laukut, asusteet, astiat, kirjat. Netistä tilaan myös lehdet. Kortit, paperitavarat, askartelutavarat. Kankaat. Lakanat ja peitot.

Yksi hyvä esimerkki nettikaupoista on puolen vuoden takaa. Kuopuksen kanssa olemme kinastelleet ruokavaliostani ja hän kieltäytyi tuomasta minulle suklaata kaupasta. Menin Fazerin nettisivulle ja tilasin sieltä sinisen hetken joka tuli postissa parin päivän kuluttua ;D;D

Melkein kaikissa asioissa voi asioida netin kautta; Kela, vakuutusyhtiö, posti. Tilata aika lääkärille netissä. Voin lukea lehdet niiden nettisivuilla. Ai niin, ja rakastamani formulakisat katson netin kautta :)

Iltaisin keskustelen jälkikasvun kanssa messingerissä. Lähetän ystävilleni meilejä. Tsekkaan illan televisio-ohjelman.

Mutta en vietä tuntikausia netin ääressä. Teen välillä kotihommia, kudon, katselen telkkaria... Aina välillä istun koneen viereen kun tulee mieleeni hoitaa joku asia. Suhteellinen käsite sana "nettiriippuvuus".

Eli siis mitä tapahtuu kun minulla hajoaa kone??? Isken päätä seinään ja tunnen turvattomuutta koska en pääse nettiin tilaamaan uutta konetta *reps*

Mites teidän "riippuvuutenne" ???4 kommenttia:

 1. No jaa, mä "roikun" netissä aika paljon ihan työni takia. Iltaisin ja viikonloppuisin en kotona juuri koneella istu, koska en yksinkertaisesti jaksa; 5 päivää koneen äärellä 8-10 tuntia/päivä riittää mulle, kiitos. Asioitani en kovin paljon netissä hoitele, pankkihommat ja sellaiset tietty, mutta ei juuri muita (eipä kauheasti ole sellaista hoideltavaakaan ollut). Ostoksia teen netistä aika vähän. Oikeastaan ainoat, mitä tulee ostettua netistä on langat ja muut käsityötarvikkeet ja kissuudelle pöperöä ym. Esim. vaatteita en tykkää netistä ostaa. Jonkun mööpelin olen joskus hommannut, mutta siinä se sitten onkin. Joku varmaan sanoo nyt, että oon vanhanaikainen... What ever, mä tykkään hiplata ja pyörittää kamoja ennen ostopäätöstä.

  VastaaPoista
 2. Eipä kukaan joka työkseen on päivän netissä jaksa illalla enää katsoakaan koko härpäkettä päin :) Mä kun taas olen päivät kotona niin mulle tämä on jonkinlainen henkireikä.
  No joo, aika harvoin tulee tosiaan vaatteita netistä ostettua, asusteita enemminkin. Mä en ole "standardimttainen" niin mulla ei vaatteiden ostaminen kokeilematta onnistu.
  Mutta esim. kirjat mä ostan aina netistä kun saan vertailtua hintoja. Toissa jouluna kuopus pyysi erästä kirjaa lahjaksi. Ekana näin kirjan hinnan 57 euroa ja loppujen lopuksi ostin sen 27 eurolla!!
  Teemu 007 tuli tuohon viereen purisemaan joten se aivan ilmeisesti haluaa lähettää sinne kissuukselle terveisiä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoja tulee kyllä tosiaan tilattua netistä. Mut aika usein oon ensin käynyt fyysisesti katsomassa, että haluan ostaa ko. kirjan. Mut rahnaa säästyy huomattavasti, kun ostaa kirjat netistä.

   Kissuus saa terveiset jahka kotiudun ja on niistä varmasti mielissään =) Hyvää viikonloppua teille molemmille!

   Poista
 3. ;o) täällähän sitä aamun avausta pidän.
  Aamukaffet juotu ja aamun aviisi luettu.

  VastaaPoista