free counters

perjantai 13. elokuuta 2010

Karmea, karmeampi, ihan kauhea viikko

No juu, ei täällä mikään hätä ole - tai siis on - mut ainoastaan mulla.
Ruokaremontti on edennyt kohtaan "ei kahvipullaa". Jestas mutta ottaa lujille, ihan tosissaan :D
Kolmisen viikkoa sitten jäi pois jäätelö ja suklaa, ja se onnistui aika helposti. Mutta tämä viikko on ollut yhtä tuskaa.


Pelkkä ajatuskin kekseistä tai rahkapullasta saa veden herahtamaan kielelle

unet täyttyvät kaikenlaisista herkuista.

Ihan vakavissani olen todennut että mulla on vieroitusoireita. Mä olen aina sanonut että kun tupakoitsijoille on kehitetty nikotiinilaastari, niin sokerisiepoille pitäisi kehittää joku Jaffakeksi-laastari, joka auttaisi vähitellen pääsemään sokerihimosta.

Mä olen nyt kestänyt tätä 5 päivää, enää en anna periksi! Tosin tarkoitus ei ole vetäistä vakinaiseksi näin tiukkapipoista ruokavaliota. Olen päättänyt että viikonloppuna saan valita jonkun herkun, mutta viikolla ei niitä syödä. Siis minähän söin JOKA PÄIVÄ pullaa ja jäätelöä, ja tuollainen ei tosiaankaan ole tervettä.

Viikonloppu meni tosi kivasti. Lauantaina Bussikuskin Painajainen lähti kaupungille ja lasten isoäidin luo. Turisimme, söimme, otimme torkut ja illan suussa kävelimme kaupungilla. Jälkikasvu oli Sonisphere tapahtumassa ja ilmassa oli suuren rockjuhlan tunnelmaa. Mä kuljin kamera mukana mutta ei tullut sen paremmin Ville Turhapuroa kuin Uuno Valoakaan vastaan...


Sunnuntaiksi isoäiti, esikoinen ja minä olimme saaneet kutsun syömään taisteluparin luo. Illalla mä pelläätin sekä kuopuksen että miniän ilmoittamalla että taidan tulla useamminkin käymään, sillai ruoka-aikoina ;D;D Mä en ollut tiennytkään että miniä on noin mahtava kokki, jestas sentään. Tosin ruoka-aikoina vierailu voisi tehdä mulle lisää ongelmia...

...laihtumisesta ei olisi enää toivoakaan.

Kun lähdimme ajamaan kaupunkiin päin, saimme tiedon Kirjurinluotoon iskeneestä Trombista. Jotenkin se tuntui aivan uskomattomalta. Pahalta tuntui nyt viikolla kuulla että yksi loukkaantuneista menehtyi.
Tosissaan saa ottaa myrskyvaroitukset Suomessakin, pahaa jälkeä ovat mokomat viime aikoina tehneet.

Tämä viikko on mennyt väsymyksen merkeissä. Tänään oli todella paha päivä kun lämpöä oli taas 28 astetta. Mitä kauemmin nämä helteet jatkuvat, sitä huonommin mä kestän ne. Ei näihin näemmä totu.

Viikolla postipoika onneksi piristi päivää ja toi tilaamani CD:n. Fakta-kanavalta tuli sarja "Harmaakarhumiehen päiväkirjat", ja mä ihastuin niihin. Tämä on siitä sarjasta tehty CD, en tiedä onko noita päiväkirjoja sellaisenaan saatavissakaan.



Teemu on myös tuskissaan tämän helteen kourissa. Siitäkin huomaa että se on väsynyt ja turhautunut kun aina on kuuma.

Täytyy nyt vain toivoa että ensi viikolla helle edes hieman hellittäisi. Jaksaisi taas tehdäkin jotain.

Mukavaa viikonloppua helteestä huolimatta tai juuri sen takia ;))

13 kommenttia:

  1. Juu, älä anna tuumaakaan periksi sokerihimolle.

    Katselin just pitkän ajan sääennusteita ja tämän hetken tiedon mukaan on ainakin viikoksi luvassa lämmintä - ei taida paljon lohduttaa.

    No, repesin tässä kyllä, kun omassa postauksessani on terveysvaikutteinen voitäyte kääretorttuun ja villakauluri esittelyssä - sopii hyvin yhteen sun kanssa :D.

    Toivottavasti kuitenkin edes olisi yöllä vilakkaa...

    VastaaPoista
  2. Kyllä tässä olisi itse kullakin pohtiminen millä se paino lähtis tippuun ja pitä sitä uskaltaa syödä.Kahvin kanssa tekee aina mieli hyvää mutta olen yrittänyt kuitenkin pysyttäytyä näkkileipä linjalla,sekin kyllästyttää pitemmän päälle.Välillä täytyy saada jotain makeaakin.
    Meillä kissat käyvät välillä keinutuolissa nukkumassa ja sitten katoavat välillä moneksi päiväksi.Helteillä makoilivat aitan kupeella varjossa,eivät pahemmin jaksaneet etes pyydystellä.
    Sitä makoisaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  3. Juupa juu, bemu, nyt vaan kylmästi kaikki makiat pois ja vihanneksia vaan lautaselle, niin johan olo paranee. Itsekin olen pohtinut, että mahtuukohan hääpuku edes päälleni ja siinäpä olisikin onkelma. Mutta saahan toki joskus repsahtaakin, mutta se vaihe ei saa jäädä päälle. No, lämmintä riittää juupa juu ja sisällä on +29 astetta, joten hiki virtaa. Oikein mukavaa illan jatkoa sinne teille molemmille!

    VastaaPoista
  4. Oletkos kokeillut kromia makeanhimoon?
    Toisilla auttaa ja toisilla hillitsee hivenen.
    Juu-u kyllä näillä keleillä tänä kesänä on ollut tuskaa paiskoa töitä.
    Tsemppiä painon pudotukseen ja herkullista lauantainamua, mitä se sitten onkaan.

    VastaaPoista
  5. Ei taida helteet väistyä vieläkään, mutta välillä sentään tulee vettä taivaalta. Meillä oli äsken oikein kunnon ukkoskuuro. Reipasta laihdutusta :).

    VastaaPoista
  6. Tsemppiä sinne! Mulla hiukan samat meiningit täällä. Makeaa ei saisi nieleksiä, vaan kun se on niin hyvää!
    Tsemppiä! ja uskotaan, että viilenee, Teemullakin sitten helpottaa.
    tuksu

    VastaaPoista
  7. 28 astetta oli tänäänkin lämmintä. Tosin samaan karmeaan oloon menee sitten samalla lämpö ja keksittömyys, ja että menin vielä mukaan neulomon "ei saa ostaa lankaa enää tämän vuoden puolella" -tempaukseen. Eli se on varma, mulla on helle sulattanut aivot ;))

    VastaaPoista
  8. Hellettä piisaa vaan ja sokerihimo on kauheeta joskus, nyt on tullut mässäiltyä minu kovasti, mutta tiukennuskuurille kun arki alkaa, ja hiilarit minimiin, kauheita ne vierotus oireet sokerista, päänsäkyä ja kiukkua, mutta ei anneta periksi.
    Voi noita kuvia, alkaa naurattaa :D

    VastaaPoista
  9. Keväällä olin laihiksella minäkin sokerisyöppö, mutta kun sain pojan avioliiton satamaan ja häissä hienosteltua, ratkesin taas herkutteluun. Siis sokeriholisti olen ja luulen, että lopun ikääni :( Toisaalta lihavana olen aika leppoinen;)

    VastaaPoista
  10. Mä olen kans aivan koukussa sokeriin. Karkkia en välttämättä kauheesti syö mutta se suklaa ja jäätelö. Nosta hattua pullattomalle linjallesi, sillä meidän taloudessa ei oo koskaan kaffepullat vanhentunu kaappiin... Nytkin viikolla edessä pojan synttärit ja taas pitäs leipoo... Mut karkkilakon ajattelin minäkin aloittaa, jos vaikka ottas tolla sun linjalla et yks muutos viikossa. Kuulostaa hyvälle kun oot päässy noin pitkäle!

    VastaaPoista
  11. Kiitos kommentista blogissani, Bemu :). Pojat innostuivat kovasti jääkiekkokorteista. Esikoista kiinnostavat eniten olympiajoukkueet ja kuopus haluaa kaikenlaisia kortteja :D. Erityisen kova juttu olisi Joni Pitkänen.

    VastaaPoista
  12. Kyllä leivonnaisista on tuskaisaa luopua. Minä luovuin, 5 kuukaudessa hävisi 6 kg. Nyt kuukauteen ei ole tippunut grammaakaan.
    Mutta periksi ei anneta, ilman makeita herkkuja jäin kuitenkin henkiin, vaikka tiukille se otti ja ottaa vieläkin.
    Tsemppiä alkaneelle viikolle.

    VastaaPoista
  13. Heippa Bemu! Pysähdyin vain moikkaamaan, kun vihdoin törmäsin blogiisi. Enpä ole aiemmin ajatellutkaan, että asumme samassa kaupungissa :)

    VastaaPoista