free counters

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Syysneuloosi

Nyt se iski päälle ja lujaa; nimittäin syysneuloosi! Tähän mennessä puikoille on luotu 4 eri työtä ja vielä tarvitsisi aloittaa tuplalapaset ja sukat ja kauluri.
Ensinnäkin; menossa on punainen kaulahuivi, joka todennäköisesti ei ufoudu ja johon ei iske purkoosi

Lanka on Malabrigo Silky Merino (meniköhän oikein). Aivan ihana neulottava ja pehmeä pidettävä, ja jota ei enää löydy mistään. Tästä langasta oli tosi upea sininen väri, ja nyt harmittaa etten hamstrannut sitä silloin kun lankaa vielä oli saatavilla.
Pikkuisen harmittaa kun olen jotenkin mokannut tuon vyyhdin vaihtumiskohdan ja omiin silmiin se näkyy kuin neonvalot pimeässä

ja en millään jaksaisi riistää tuohon asti ja yrittää uudestaan... :(
Toinen joka pääsi puikoille heti on uusi Zauberball väri "Jeans in the Mood ja huivin mallina on Doublish, jonka ohje löytyi Ravelrystä. On niin simppeli malli että jos kolmas kerta toden sanoisi ja silmukkamäärä pysyisi hallinnassa...

Tänä viikonloppuna loin vielä puikoilla mohairlangasta tuon saman Doublish-huivin alun ja viitan Rose Mohairista jonka ohje oli Modassa.
Ja ettäs taas menin Titityyn sivuille ja sinne oli tullut Noron Silk Garden Liteä ja tuli pakko-ostos ja pakko tehdä Brooklyn. Tietokone aivan ilmeisesti yrittää hillitä tätä lankahimoa, koska useimmiten kirjoitan Tityy kun yritän ko. sivuille.

Ilmat ovat viime päivinä olleet tosi ihanan syksyiset. Miten upeaa onkaan herätä aamulla kun maailma näyttää tältä:

Minähän olen syksyihminen, vaikka olenkin syntynyt keväällä.

Myös Teemu nauttii syksy aamuista

ulkona on aina jotain seurattavaa. Joinain aamuina varikset ottavat mittaa kissasta. Kissa narskuttaa hampaitaan ja varikset paukuttavat päätään parvekelasiin. Pitävät ihan omaa hauskaa ;)

Tuleva viikko on ns. kiireinen. Aion käydä lankani läpi ja tuulettaa ne. Lankavarastoni onkin kutistunut n. 100 kilosta vaivaiseen 30-40 kiloon. Ei siis ihme että olen kiemurassa kun menen Titityyn sivuille ja näen siellä uusia lankoja...
Joista esittelyä seuraavassa kirjoitelmassa kuin myös näiden toivottavasti valmistuvien käsitöiden kuvia :)

Oikein mukavaa alkavaa viikkoa toivottaa myös

tämä musta karvakasa, joka väittää asuvansa täällä!

8 kommenttia:

 1. Kyllä tuolla menolla lankavarasto kutistuukin vauhdilla :).

  Enpäs olekaan vielä keksinyt, että lankavarastoa pitää tuuletella, heheh.

  Mukavaa viikkoa ja karvakasaterveisiä Teemulle :)

  VastaaPoista
 2. Hmm... sitaiset huivin kaulaasi niin, jotta se neonvalokohta jaa alapuolelle.
  ;o)tokko sentään kävelet huivi vaakana käsien välissä. Ihastuttava se ainakin on.
  Mikäs sen ihanampaa kuin kuulakkaat syyspäivät.
  Juu-u aika hauskan pelin Teemu ja varekset ovat keksineet.
  Mukavaa alkanutta viikkoa eläkeläiselle ja karvakasalle!

  VastaaPoista
 3. auts, mä nauran vedet silmissä; ei kovin usein taideta tosiaan tuuletella lankavarastoa... :D:D No mulla on siihen ihan todellinen syy; langat on olleet varastossa ja mä haluan niistä kaiken pölyn pois ennenkuin laitan ne säilytyslaatikoihin. Mut tarttee varmaan vähän katsella ympärille ettei naapurit näe ihan mun kaikkia touhuja :)
  Eläkeläinen ja karvakasa kiittävät ja yrittävät tehdä viikosta mukavan!

  VastaaPoista
 4. Ihanan väristä tuo Malabrigo! Mä himoitsen kanssa sitä Silk Garden Liteä. Ongelma on se, että mulla on useampikin malli ko. langalle, jotka haluaisin tehdä, mutta ihan kaikkeen ei budjetti riitä. Eli tarttis ensin päättää, mihin sen langan hommaan. Haluatko tulla tuulettamaan munkin langat? Niitä taitaa olla nykysellään noin 80 kg. Tarkoitus oli tämän vuoden aikana puolittaa varasto eli saada se noin 35 kiloon. Toisin on käynyt...

  VastaaPoista
 5. Kun vain tulisi lisää tuota Malabrikoa, siitä tekisi mieli tehdä vaikka mitä. Samoin kuin Silk Garden Litestä. Mutta Tityyssä oli "täydellinen" väri Brooklyniin yhdessä mustan kanssa, joten se tuli heti ekana mieleen.
  Mä luulen että loppuviikosta mulla alkaa olla tuskainen olo kun vain kuulenkin sana "lanka", joten en taida tällä kertaa tulla :)) Ja noinhan siinä käy; kun pitäisi puolittaa lankamäärä niin jostain kumman syystä se tuplaantuu ;D;D;D

  VastaaPoista
 6. Ihania syksyisiä kuvia :)
  Olet kyllä kiitettävästi saanut lankavarastoasi pienemmäksi! Minä päätin, että siinä 30 kilon hujakoilla saa korkeintaan olla minun varastoni, luulen että se on vähän yli... ;)
  Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle myös!

  VastaaPoista
 7. Siis mitäh??? Kuinka sä oot ton varastos noin pieniin huvennuttanu? Et kai vaan neulomalla? Vai onko se syy miksi susta ei oo kuulunu aikoihin mitään netissä? Ihanan väristä lankaa tuo punainenkin.

  VastaaPoista
 8. Mä annoin lankani pois. En pysty enää kutomaan muuta kuin jotain huiveja ym. pikkuhommia joten turhaan ne langat täällä lojuivat. Mutta tänäänkin näin että Dropsin alpakka on vuoden loppuun asti tarjouksessa, joten pahoin pelkään et tämä oli vain hetkellinen välilasku ja pian on vaatehuone jälleen lankojen vallassa... ;D
  Eilen ja tänään on syksyn ihanat päivät olleet muisto vain; niin paljon on tuullut ja ensi yöksi on luvattu myrskyä :( Siksi kai on niin mukavaa kutoa jotain punaista!

  VastaaPoista